2016. május 2., hétfő

Dobd ki vagy vedd el! - az élettársi viszonyról


Manapság egyre több olyan párral találkozni, akik csak élnek egymás mellett évek óta, és nem történik semmi. A bejegyzett élettársi viszony homokra épített vár. Az ok általában nem a nő, hanem a férfi viselkedésében keresendő...

A hétvégén a 35 éves Péterrel találkoztam, aki  - mikor szóba került, megemlítette, milyen házias a barátnője. Kérdeztem, mióta vannak együtt. A válasz - 10 éve - mélyen megdöbbentett. Akkor miért nem veszed el? - kérdeztem. "Még csak az kéne" - felelte. Kiderült, hogy tudat alatt nem bánná, ha a lány szakítana vele, és folyamatosan retteg attól, hogy becsúszik egy gyerek, és el kell vennie. De ő nem szakít. Kivár. kényelmes így neki. Közben mind a saját, mind a lány idejét elvesztegeti. 

Hiába is tagadják, igazából minden lány házasságot és gyereket szeretne, csak a férfi kedvéért eljátsszák, hogy nem. De titkon reménykednek. A férfiak tudják is ezt, és nem akarják észrevenni, hogy a lány termékeny évei elmennek a semmire. 10 év alatt  eléggé leromlik az ember fizikailag is, és az évek múlásával - miután rájön, hogy ez a kapcsolat életképtelen - egyre kevesebb esélye van a párkeresésben is. Nem beszélve arról, hogy a házasságon kívüli nemi kapcsolat súlyos bűn!



Kedves Péter és minden hasonló életvitelű férfi! Csak egy kérdést tegyetek fel: dobjam ki vagy vegyem el? A kérdés azonnal megválaszolható. Ne fecséreljétek az életeteket hiábavalóságra! Az évek túl gyorsan elrepülnek. Legyetek végre igazi férfiak, akik felelősséget vállalnak! (És ti nők! Ha úgy érzitek, soha az életben nem fognak titeket elvenni, akkor meneküljetek)!

A házasság emelte ki az emberiséget a kőkorszakból. A saját családjukért dolgozó férfiak pluszmunkája volt az, ami a kőbarlangból felhőkarcolót, a saroglyából repülőgépet, a nyers mammutból szarvasgombás pesztót csinált. Egyáltalán nem véletlen tehát, hogy a bolygón található számtalan népcsoportból, számtalan kultúrából pont az európai, a katolikus emelkedett ki. És az sem véletlen, hogy a házasság elmismásolásával a hajdani nagyság, a vezető szerep is megkopik.

A szentségi házasságban a párok Isten kegyelmét ajándékozzák egymásnak intim 
kapcsolatukban, a nem szentséginél bűnökkel fertőzik meg egymást.





Házasság előtt állóknak az alábbi (ingyenesen letölthető) könyveket ajánlom:


Kihez menjek feleségül?

Kit vegyek el feleségül?

Egy halálból visszatért orvos mesél a túlvilágról - a mennyországról és a pokolról, s többek között a házasságról is. (A könyv címe: Akibe a villám csapott)

Az oldalon megjelenő hirdetésekből befolyó, kattintás után járó összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánljuk fel.



1 megjegyzés:

  1. Ez tényleg így van és tömegjelenség. Kár hogy most derül ki az igazság mikor nők tömegei maradtak egyedül emiatt és futottak ki a szülőképes korból.
    lásd '70-es években született korosztály....ésatöbbi

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Kukkants be egy apácazárdába! Több száz éve senki sem látta, mi van belül

Olyan dolgot osztunk meg veletek, ami Magyarországon eddig még sosem volt látható. Az alábbiakban több olyan videót közlünk, mely megal...

Népszerű bejegyzések